De Outdoor Competitie 2014 van HBSV Achilles Alkmaar

Deze wedstrijd wordt over 5 verschillende afstanden verschoten. De afstanden voor senioren variëren van 30 meter tot 70 meter. Voor jeugdige schutters zijn de afstanden van 20 meter tot 50 meter. De wedstrijden worden geschoten om de twee weken. Er zijn drie klassen; recurve-, hout- en compoundbogen. Het begint met twee maal drie proefpijlen en dan zesendertig tellende pijlen.

Verschillende verenigingen nemen deel aan deze competitie, die een zeer gezellige, maar toch ook een "echte" wedstrijd is. Er waren dit jaar een kleine zestig deelnemers, ieder jaar komen er meer schutters bij. Daaruit blijkt al dat het een leuke wedstrijd is die door de schutters zeer gewaardeerd wordt.
Terug kijkend over de zes wedstrijden waren het niet alleen de scores die telden, maar ook de gezelligheid. Er heerste een leuke competitie onder elkaar.
Nadat de voorzitter alle schutters heeft welkom geheten starten de wedstrijden om kwart voor acht. Gelukkig heeft het weer dit jaar mee geholpen. De eerste afstand waren de laatste pijlen moeilijk te plaatsen vanwege de schemering tijdens de laatste serie pijlen. De tweede afstand was het erg fris maar de ander dagen was het lekker weer.
Waren er nog bijzonderheden te melden? Eigenlijk niet, natuurlijk moesten diverse vlaggentjes het weer ontgelden, ook de bokken kregen het zwaar te verduren en de baanaanduiding werd verschillende malen geraakt. Wat ook gebeurde is dat schutters pas laat ontdekten dat een button toch wel een belangrijk en nuttig deel van de recurve boog is. Ook voldoende pijlen of het juiste complete middenstuk mee nemen is geen gek idee, maar verder niets nieuws onder de zon!
Het opruimen na iedere wedstrijd ging dankzij vele handen zeer snel waarna het in de kantine en onze nieuwe serre, onder genot van een drankje, goed vertoeven was.
Nadat de scores verwerkt zijn is het de gewoonte dat er na iedere wedstrijd wat dagprijsjes verloot worden. Deze zorgden soms voor enige hilariteit onder de deelnemers, wat de gezelligheid ondersteunde. En dan de laatste afstand, de 70 meter, en de eindprijsuitreiking. Twee schutters waren jammer genoeg de laatste afstand verhinderd, waardoor de uitslag bij de compoundschutters iets anders was dan verwacht ;-). Na de verloting werden in alle disciplines de winnaars bekend gemaakt.
Na dit officiële gedeelte bedankte de voorzitter allen die hadden meegeholpen om deze competitie weer te laten slagen en nodigde gelijk de schutters uit voor het volgend seizoen. Bedankt en tot ziens!
Op picasaweb (link hieronder) is een foto selectie van de 6 wedstrijden, bij Achilles staan er op de computer een 250 foto’s! Wilt u ze kopiëren? Geen probleem!

tot volgend jaar!

Stacks Image 283
Stacks Image 6174