HBSV Achilles Alkmaar

Outdoorcompetitie 2018

De Outdoor competitie 2018

en verslag van de 70 meter.

Deze wedstrijd, die al heel lang bij HBSV Achilles wordt georganiseerd is, na het Koningsschieten (onze clubkampioenschappen), de best bezochte wedstrijd bij achilles.
Ook in 2018 was dit het geval. Voor het eerst konden de deelnemende schutters zich via de site inschrijven. Zij ontvingen een bevestigingsmail met een inschrijfnummer en konden dan via de bank betalen. En….. dat deden de schutters dan ook;
38 schutters van HBSV Achilles, 16 schutters van Handboogschutterij VZOS, 7 schutters van HBS De Waert, 6 schutters van Handbooschutterij Pijlsnel, 6 schutters van MBSOV uit Den Helder, 2 schutters van HSV Waterlandschutters en 2 schutters van de HBV Voltreffers. Een totaal van 77 schutters schreven zich in voor alle wedstrijden of hier en daar voor een enkele wedstrijd. Dat is ook mogelijk bij deze Outdoorcompetitie en hier werd ook gebruik van gemaakt.

Stacks Image 11148

Van alle afstanden worden verslagen geschreven voor ons clubblad en/of de website. Ook werden er bijzonder mooie plaatjes geschoten door onze ‘huisfotograaf’ en door een schutter van Pijlsnel, Alex Settels (dank voor de mooie plaatjes!).

Navolgend aan de verschieting van de 70 meter werd de prijsuitreiking gehouden.
Bijzonder spannend was het bij de compoundschutters, 2 schutters hadden een gelijke stand behaald na de 60 meter verschieting, dus de 70 meter moest de doorslag geven, wie zou de eerste plaats zou halen?

Dankzij het er dubbel schrijven (met automatische foutcorrectie ;-) konden de scores snel in het systeem worden ingevoerd. De prijzen die te verdienen waren, lagen klaar. De kantine zat bomvol en eenieder wachtte met spanning op de uitslag. Aangezien de wedstrijdsecretaris, die deze taak op zich neemt, over een niet al te sterk stemgeluid beschikt, was wat versterking op zijn plaats. De proef met microfoon en versterker werkte, zij het enigszins haperend in het begin. Sommige hadden verwacht dat met het zwoegen een mooie plaats was bereikt, maar voor diverse schutters bleek de uitslag toch een verrassing.

De uitslagen:
=> KLIK <=

een link naar de foto’s:
=> KLIK <=

Stacks Image 11152
Stacks Image 11155

In tegenstelling tot vorige jaren zat het mee met het weer. De eerste verschieting was wel iets aan de frisse kant, vochtig en om 21:00 uur donker. Om toch nog alle 36 pijlen in het doelpak te krijgen was een strakke planning nodig. Op tijd beginnen (19:45 uur) , niet te lang zoeken naar de pijlen die in het vochtige gras belandden. De schutters die zich aangemeld hadden voor deze competitie hadden in de uitnodiging kunnen lezen dat de wedstrijd dit jaar bij uitzonderlijk slecht weer niet meer naar binnen verplaatst zou worden. Zou het verwachte weer bijzonder slecht worden dan krijgt de schutter uiterlijk 8 uur vóór aanvang van de wedstrijd een e-mail en/of informatie via de site van HBSV Achilles. Maar…. dat bleek gelukkig niet nodig te zijn bij de Outdoorcompetitie 2018.
De overige 4 afstanden werden bij deels zomers weer verschoten, met aan het einde van de wedstrijd mooie plaatjes van schutters die verblind werden door de ondergaande zon.

Stacks Image 11159

De verloting was wederom een succes. Grote en kleine hebbedingetjes en lekkernijen werden na het trekken van een lot aan de winnende schutter overhandigd. De vrijwilligers mochten eveneens meedoen met de verloting en hadden dus ook kans op een prijs, een kleine beloning voor hun inzet bij deze Outdoor (waarvoor dank!!).
De wedstrijdsecretaris kreeg een aardigheidje aangeboden, lekker, lekker, bedankt!

2019 komt er weer een Outdoor competitie, de data voor deze competitie zullen op de site te vinden zijn. kan de schutter tzt op de site vinden.
Tot slot wil ik alle schutters bedanken voor hun deelname aan onze Outdoorcompetitie,
door hun aanwezigheid, enthousiasme en sportiviteit hebben wij een prachtige wedstrijd op het buitenterrein van Achilles. Ik ben er dan ook van overtuigd dat vele schutters die al jaren meedoen ook in 2019 in zullen schrijven.

Gudrun Visser
wedstrijdsecretaris