HBSV Achilles Alkmaar

Kerstverschieting 2018

Stacks Image 11308

Op donderdagavond de 13e december is de bij HBSV Achilles inmiddels traditionele
Kerstverschieting geschoten. Het is volgens mij de 12
e maal dat Jolanda deze leuke en bijzonder gezellige wedstrijd organiseert. Alleen hiervoor al verdient ze een groot compliment want het is echt veel werk.

In de aankondiging stond het thema vermeld; “de donkere dagen voor Kerst”!
Dit deed mij al het ergste vermoeden.

En ja hoor! We mochten de schiethal (nog) niet in. Jolanda die onze, (en mijn) nieuwsgierigheid naar nieuwtjes kent, had dit over duidelijk vermeld op de halvloer!

De achterwand was bekleed met plastiek, waarachter de “verrassing”!
Deze verassing bestond uit allerlei kerstfiguren, die bewerkt zijn met fluoride, en deze werden zichtbaar gemaakt door speciale (blacklight) lampen.

Stacks Image 11313
Stacks Image 11315

De barmedewerker bewaakte de sleutel van de hal met zijn leven. Ondertussen liep de kantine aardig vol en kon men genieten van een lekker bakje koffie of thee. Gaby had weer haar beroemde wafels gemaakt die heerlijk smaken, Janne had een paar heerlijke en mooie taarten gemaakt die ook erg lekker waren. Gaby en Janna, bedankt!

Toen Jolanda arriveerde kon men (eindelijk) de hal binnen. Je hoorde verschillende schutters met suggesties over wat er achter het zwarte plastiek zou kunnen zitten. Ik herkende het omdat we jaren geleden ook werden verrast met dergelijke doelen. Tegen acht uur legde Jolanda uit wat de bedoeling is, in het donker schieten op met fluoride bewerkte doelen. De waarde van de doelen worden pas later bepaald. Na deze informatie gaf Jolanda de baan vrij, het licht ging uit en schieten maar! Je hoorde diverse opmerkingen van de schutters, ik zal die maar niet herhalen!

Stacks Image 11322
Stacks Image 11324
Stacks Image 11326

Ondertussen kwamen er nog steeds schutters binnen en het was inmiddels wel erg druk geworden, gemiddeld wel zes schutters per baan! De bedoeling was dat men drie ronden schiet waarna een pauze, dan nog twee ronden. Een compound schutter presteerde om een “Robin Hoodje” te schieten! En dat in het donker!
Tijdens de wedstrijd, in het donker, werden we regelmatig en aangenaam verzorgd met lekkere hapjes, dames bedankt.

Stacks Image 11332
Stacks Image 11334
Stacks Image 11337

Tijdens de pauze memoreerde Jolanda even dat een vereniging zonder vrijwilligers niet zou kunnen bestaan. Zij bedankte haar mede bestuursleden voor hun inzet en verraste hen met een kleine surprise. En natuurlijk werden ook de overige vrijwilligers bedankt voor hun inzet.

Stacks Image 11341

Hierna kwam Ed Elve aan het woord, hij wilde graag Frank even naar voren hebben. Ed vond het jammer de kwaliteit van de schutters onvoldoende zijn belicht. Ed bedoelde hiermee dat er bij Achilles twee schutters zijn die geen “Ere” teken hebben! Er was nog geen ambtsketen waren voor Keizerstitel! En Frank is de keizer! Binnen in het bestuur was hierover gesproken en er twee ambtsketen gemaakt, één voor de Keizer en één voor keizerin. Ed mocht deze ambtsketen bij Frank omhangen.
Hierna Kreeg Gudrun het woord. Zij verzocht Frederique even naar voren te komen. Gudrun memoreerde even haar prestaties en zei dat ook Frederique Keizerin is! Ook zij kreeg de ambtsketen door Gudrun omgehangen. Zowel Frederique en Frank, Van harte Gefeliciteerd!

Stacks Image 11349
Stacks Image 11352

Alle wilde nog even twee man onder aandacht brengen die vanwege een ongelukje geblesseerd waren. Derek kreeg een helm aangeboden! Dit vanwege het feit dat zijn houten boog brak waardoor de delen hiervan tegen zijn hoofd kreeg met alle gevolgen van dien. Ook Roy had een klein ongevalletje, tijdens het lossen van een pijl, die brak, ging een stuk hiervan in zijn hand en hij moest zich onder behandeling stellen van de dokter.

Daarna het woord aan Kees, hij bedankte Jolanda die als voorzitter heel veel werk heeft verzet het afgelopen jaar en verraste haar met een heerlijke fles, (nee Jolanda, dat was volgens mij geen Sisi.)

Ed Buijsman had nog een presentje voor Pim, dat was een mini blokhut! Pim die altijd klaar staat wilde hij op deze manier bedanken.

Stacks Image 11358
Stacks Image 11361
Stacks Image 11363

Hierna nog twee ronden schieten waarna Jolanda en Gudrun de moeilijke taak om alle scores te “verwerken” in cijfers zodat men de winnaars kon bepalen. Maar…………. hier zijn de winnaars;

Aspiranten; Tycho Mallee
Jeugd; Ayla Mallee, Yoeran van Holland, Huub Vrasdonk.
Heren; David de Vroomen, Milenko v/d Witte, Bart Paalvast.
Dames; Vonda Wesselius, Hanny Snel, Jessie Castricum.

Nog meer verassingen!!!

Na de prijsuitreiking kreeg Kees nogmaals het woord, hij vertelde dat er een schutter aanwezig was die niet alleen heel veel werk doet bij Achilles, maar dat deze schutter goed schoot en ook dat hij dit jaar al
25 jaar lid is van Achilles!!!! Kees verzocht Joep Eulenberg naar voren te komen. Joep werd verrast met een presentje en zoals u kunt zien is het met liefde ontvangen ;-)

Jolanda verzocht Age even naar voren te komen. Age heeft te kennen gegeven dat hij het vanwege gezondheid reden wat minder aan moet doen, dus de woensdagen en de zaterdagen zijn al door anderen ingevuld. Jolanda bedankt hem voor zijn jaren lange inzet en verraste hem met een zeer aardig presentje!

Stacks Image 11369

Al met al een bijzonder gezellige avond met bijzondere gebeurtenissen, nogmaals een sportief en gezond 2019 namens alle leden van HBSV Achilles Alkmaar

Een bijzondere club mensen :-) !!

De foto’s op google:
=> KLIK <=

Stacks Image 11374