HBSV Achilles Alkmaar

York en Hereford Ronde 2019

zondag 7 juli 2019

De York voor de Heren
De Hereford voor de Dames
De Young Ones voor de Jeugd
Discipline: Alle bogen zonder richtmiddelen met alléén houten pijlen zijn toegestaan.
Er wordt met een 6-pijlen systeem geschoten, 122 cm blazoen
Het dragen van traditionele kleding wordt op prijs gesteld ;-)

Dit is in het kort de aankondiging voor de York and Hereford die jaarlijks op de 1ste zondag van juli wordt georganiseerd. Anders dan bij de Outdoorcompetitie wordt de engelse telling toegepast, d.w.z. 9-7-5-3-1 punten zijn de mogelijke scorepunten die te behalen zijn. Maar voor de 1ste plaats worden de meeste treffers geteld.

Dit jaar hadden zich 12 heren en 5 dames aangemeld van HBSV Achilles, HBSV Brederode, HBS Artemis en de boogschuttersgilde Willem Tell. Zij gingen de uitdaging aan om totaal 150 pijlen incl. de 2x3 proefpijlen te schieten.

Het schietveld werd door de opbouwploeg weer keurig voorbereid. Gestart werd met de afstand van 100 yards (91,44 m) bij de heren en 80 yards (73,15 m) bij de dames. 72 pijlen werden geschoten om zoveel mogelijk treffers te scoren. Bovendien is op deze afstand een prijs te verdienen voor het mooiste goud. Gemeten wordt de afstand naar het kruis en uiteindelijk waren Janne met 5,8 mm en Jan de Goede met 11,5 mm de winnaars van deze prijs.

De 2
de afstand op deze dag was bij de heren de 80 yards en de dames de 60 yards. 8x6 pijlen om te schieten en op deze afstand werden er meer treffers gescoord. Het weer was goed en de stemming eveneens. Een zacht windje en niet teveel zon zorgden voor ideale condities om deze dag op het schietterrein van HBSV Achilles door te brengen.

De 3
de en laatste afstand wederom dichter bij het doel. Bij de heren 60 yards (54,86 m) en de dames 50 yards (45,72 m). Nu werden 36 pijlen verschoten om vele treffers te scoren.

Tijdens de prijsuitreiking werd een medaille overhandigd voor het mooiste goud. De schutters van de 1
ste prijs (meeste treffers) de 2de prijs (meeste punten) en de 3de prijs (meeste goud) ontvingen een mooi aandenken in vorm van een sierraad. Alle deelnemers én de vrijwilligers werden deze keer beloond voor hun deelname en hulp met een koffiemok.

Onze dank aan de schutters die deelnemen, zonder schutters geen wedstrijd. Wij hopen dan ook dat wij ze in 2020 weer terug te zien. Een aantal dames hebben reeds hun toezegging gedaan om mee te doen.
De uitslagen van de Yord and Hereford 2019 en alle andere wetenswaardigheden van onze vereniging kunt u lezen op onze site. Tevens worden foto’s gepubliceerd van deze wedstrijd.

Gudrun Visser
wedstrijdsecretaris

de uitslagen:
=> KLIK <=

Stacks Image 10712
Stacks Image 10751