HBSV Achilles Alkmaar

Outdoorcompetitie 2019

Stacks Image 10865

Outdoor competitie 2019

De Outdoor competitie bij HBSV Achilles wordt jaarlijks georganiseerd voor alle leden van HBSV Achilles en leden van andere handboogsportverenigingen.
De competitie bestaat uit 5 wedstrijden die op dinsdagavonden buiten wordt geschoten. De precieze data worden ieder jaar op onze website en in de uitnodiging vermeld.

Alle wedstrijden beginnen om 19:45 uur. De schutter kan zich voor één of alle wedstrijden inschrijven. De Inschrijving voor de outdoor competitie gebeurt over het algemeen online via de site van HBSV Achilles. Maar natuurlijk kunt u zich ook rechtstreeks bij de wedstrijdsecretaris inschrijven.

Stacks Image 10904
Stacks Image 10906
Stacks Image 10913

In 2019 hebben zich schutters van de volgende verenigingen ingeschreven :
HBSV Achilles, HBS Almere, HBSV Brederode, Noordkop MBSOV, HBS Pijlsnel, HBS VZOS, H.B.V. Voltreffers, HBS De Waert en H.S.V.Waterlandschutters.

Stacks Image 10917
Stacks Image 10919

De 1ste wedstrijd is meestal eind april, dit is altijd spannend omdat het rond 21:00 uur al donker wordt en er echt niets moet tegen zitten anders staan we in het donker te schieten.
De laatste paar pijlen zijn wat minder goed te zien omdat het al schemerig is.
De 2
de wedstrijd (40 meter) is iets comfortabeler, de zon gaat later onder, de temperatuur is iets milder, de outdoor-kleding is meestal iets luchtiger.
De 3
de wedstrijd (50 meter) is meestal goed te doen, vanaf deze afstand wordt het 3-pijlen systeem vervangen voor het 6 pijlen-systeem.
De 4
de wedstrijd (60 meter), was dit jaar wat het weer betrof een beetje dubieus, kon de wedstrijd doorgaan of niet, code geel werd voorspeld.
HBSV Achilles hanteert de regel: het is een outdoorwedstrijd dus alleen bij gevaar (bliksem) wordt de wedstrijd onderbroken of beëindigd.
Regen is geen reden om de wedstrijd af te zeggen. Voor alle schutters de gelijke kansen.
De 5
de wedstrijd (70 meter) kende dit jaar prachtig weer, weinig wind, niet te veel zon, niet te koud, Het was dan ook een aangename avond om te schieten.

Op de laatste wedstrijdavond werd tevens voor het mooiste goud gestreden. Dit is voor de volwassenen op de 70 meter en voor de jeugd op de 50 meter.
In de disciplines compound, recurve, hout en barebow. Voorwaarde om deze prijs te winnen is dat minimaal 2 schutters uit een discipline hiervoor strijden.
De eer om het goud op te meten ging dit jaar naar een vrijwilliger van onze vereniging en hij deed zijn taak met de grootste zorgvuldigheid.
Voor het mooiste goud wordt de afstand in het geel (het zo gehete goud) gemeten tot het kruis.

Stacks Image 10929

Zoals iedere wedstrijd-avond werd er een verloting gehouden met kleine prijsjes. Niet alleen alle schutters loten mee maar ook de vrijwilligers die helpen om deze outdoor-competitie vlekkeloos te laten verlopen. De winnaars van de wedstrijd worden op de laatste wedstrijdavond bekend gemaakt, en daarna ook op de website van HBSV Achilles gepubliceerd.

Zonder vrijwilligers gaat het niet en mijn dank gaat dan ook uit naar de opbouwploeg, barmedewerkers, de dames die helpen om de scorebriefjes klaar te leggen, de technische heren die de geluidsinstallatie opbouwen voor de wedstrijdsecretaris, de fotograaf en de vrijwilligers die altijd klaar staan om een handje te helpen.
En dank aan de schutters die naar ons toe komen, zonder schutters geen wedstrijd. Wij hopen dan ook dat wij ze in 2020 weer terug te zien.
Houd de site in de gaten van HBSV Achilles, waar u alle wetenswaardigheden van onze mooie vereniging kunt lezen.


Gudrun Visser wedstrijdsecretaris

De Foto’s:
=> KLIK <= de Uitslagen: => KLIK <=