HBSV Achilles Alkmaar

//// Kerstverschieting 2019 \\\\

Stacks Image 11039

De Kerstverschieting.
Het was druk bij Achilles op donderdag de 12e december. De inmiddels traditionele wedstrijd, de „Kerstverschieting”, werd die dag verschoten. Bij binnen komen werden we verwelkomt met een hapje en een drankje. De bar werd bemand door Ruud, later bijgestaan door een andere Ruud en Jamy. In de keuken waren Jolanda en Gudrun nog druk bezig om de laatste hand te leggen aan de heerlijke kersthapjes. Ook Janne bracht weer een heerlijke cake mee, en……die smaakte heerlijk!

Stacks Image 11044

Op de tafel waren een veelheid van prijsjes uitgestald, Jolanda had weer haar best gedaan.
Ook dit jaar weer alternatieve “speciale” blazoenen. Deze waren “afgekeken” van de darters.
Het bevestigen van deze kleurrijke blazoenen verdiende toch nog even de aandacht, zo hoog op de trap staan moet toch veilig gebeuren,
maar gelukkig waren daar twee heren die haar hierin niet alleen letterlijk maar ook figuurlijk “steunden”.

Stacks Image 11048

Om acht uur verwelkomde onze voorzitter de aanwezigen en legde de regels uit voor deze wedstrijd, ditmaal gebaseerd op de regels die bij het darten gelden. Gelijk na de uitleg werd het “startschot” gegeven.
Na een paar proefpijlen ging het los!!! Het was gezellig druk op de baan en ik was toch wel benieuwd hoeveel schutters er nou deelnamen. Na drie keer een poging te hebben gedaan om de deelnemers te tellen, met iedere keer een andere uitkomst, kwam ik tot de conclusie dat er ruim 50 deelnemende schutters waren!
Tijdens de wedstrijd werden de aanwezigen goed verzorgd, Jamy kwam regelmatig langs met heerlijke hapjes, dames bedankt, ze waren heerlijk!
Ook waren er een paar leden die zich in passende feestkledij presenteerden en een paar charmante jonge dames die ook zeer “modern” gekleed waren ;-)
Een feestje voor het oog!!

Stacks Image 11061
Stacks Image 11064
Stacks Image 11068
Stacks Image 11073
Stacks Image 11075

Er werd leuk geschoten, al was er soms een beetje verwarring over de kleur die men had geschoten, maar omdat men nog niet de waarde van de kleuren kende, was het onmogelijk om een verstandige keuze te maken ;-)
Euhhh zouden er ook nog min kleuren zijn?

Om negen uur even een kwartier pauze waarna de wedstrijd verder ging tot half tien. Scorebriefjes inleveren en dan is er de moeilijke taak om de scores te “vertolken”.
Margreet, Gudrun en Jolanda zijn hier even behoorlijk druk in de weer geweest.
Euhh ja, er waren ook bij deze wedstrijd weer min punten te scoren, waardoor de wedstrijd ook deze keer weer een verrassende uitslag kende.

Stacks Image 11081
Stacks Image 11086

De prijsuitreiking, voordat Jolanda de prijzen verdeelde, stond ze stil bij het feit dat er weer een schutter 25 jaar lid is van Achilles. Ditmaal Jan v/d Meulen, hij werd verrast met presentje van de vereniging en een bloemetje voor zijn vrouw. Ook bedankte ze alle vrijwilligers die het afgelopen jaar het fijne verenigingsleven bij hbsv achilles weer mogelijk maakten. Een aantal vrijwilligers werd extra in het zonnetje gezet, dit maal waren dat de barmedewerkers. Iedere barman/vrouw kreeg een leuke mok met heerlijke chocolade erin. Nadat de prijzen waren uitgereikt, de winnaars de schiethal in, voor een leuke groepsfoto.

Na de foto was het met het officiële van de erg gezellige wedstrijd gedaan, de gezelligheid verplaatste zich naar de kantine en we sloten deze avond niet vroeg af.
Alle aanwezigen bedankt en plezierige feestdagen en een gezond 2020!

een link naar de foto’s:
=> KLIK <=

Stacks Image 11090